Altid Korrektur
Få dit budskab klart igennem
 
 
Om Altid Korrektur
 
Altid Korrektur er et enmandsfirma, der så dagens lys i foråret 2007. Det var dog først i efteråret 2008, at det blev korrekturlæserens fuldtidsbeskæftigelse.
 
I december 2011 blev Anja certificeret korrekturlæser på Danske Sprogseminarers nye uddannelse Korrekturlæser-uddannelsen, og hun har efterfølgende hos Danske Sprogseminarer undervist i kurset Selvstændig korrekturlæser.
 
Fra december 2010 til december 2012 har Anja arbejdet som redaktionssekretær på forlaget Audio Media, hvor hun – ud over korrekturlæsning af alle forlagets udgivelser – har redigeret tekster, skrevet små artikler og tilrettelagt udgivelsen af et mindre magasin, Windows Magasinet.
 
 
Korrekturlæserens passion
 
Jeg har altid været fascineret af ord og formuleringer og fik da også topkarakter i diktat. Folks vendinger, dialekt og idiolekter har altid fået mig til at gruble over, hvilken sjov størrelse sprog egentlig er. Selvom jeg fik de højeste karakterer i de naturvidenskabelige fag, valgte jeg med hjertet og altså sprogligt gymnasium. Særligt tysk og latin elskede jeg med al deres grammatiklære, og det var også ud fra denne passion for sprog, at valget faldt på eskimologi med særlig vægt på lingvistik. På grund af mine familierelationer til Grønland var min nysgerrighed også en drivende faktor udi eskimologien, men det var Alaska, jeg valgte at studere i, da muligheden bød sig. Her fulgte jeg kurser om sprog, i sprog og på sprog. Særligt central alaskan yup’ik var spændende set i forhold til det vestgrønlandsk, jeg havde modtaget undervisning i herhjemme.
 
Sideløbende med studierne var jeg begyndt at korrekturlæse på dansk. Det var ved lidt af et tilfælde, at jeg overhovedet hørte om korrekturlæserjobbet på Politikens redaktion, og jeg tog stedets prøve direkte uden at have forberedt mig og på tom mave. Efter et år under opsyn af en gammel, striks korrekturlæser var jeg flyvefærdig og fløj ud og prøvede vingerne af på diverse andre redaktioner. Jeg har derfor 13 års korrekturerfaring og stærke anbefalinger fra min tid på Politiken, JP København, Euroman/Eurowoman, Økonomisk Ugebrev og Børsens Forlag og har også arbejdet på Woman, boligmagasinet og Vores Børn. Læs anbefalinger her.
 
Efterhånden var det altså modersmålet og ikke længere fremmedsprog, der tog min tid. Stor var faktisk min overraskelse, da jeg en dag indså, at det ikke var for sprog med kryptisk grammatik, at mit hjerte bankede højest. Men det var faktisk i processen med at finpudse det nære, det selvfølgelige, det ofte ubevidste modersmål, at jeg befandt mig – og fandt mig selv. Hele tiden havde jeg været god til at være metavidende om sproglige forhold, og hele tiden har jeg haft øje for hvert et lille bogstav. Men det var først, da jeg erkendte, at det er i korrekturlæsningen, at jeg forener to ret forskellige dele af mig, at jeg fandt min rette hylde.
 
Som person sætter jeg en høj standard for mig selv, og det er med min stædighed og stærke vilje, at jeg er gået ind i processen med at blive selvstændig og skabe Altid Korrektur. Privat går jeg med samme stædighed og stærke vilje højt op i personlig selvudvikling – fysisk, mental og åndelig – og det er også personligt udviklende for mig at drive og udvikle Altid Korrektur. Det betyder, at hvad jeg tilbyder her, er mit hjerteblod, og at det er min passion at hjælpe dig med det, jeg kan – sprogligt skatkammer plus stringens – og at jeg elsker at udvikle sammen med dig de produkter, du har brug for.
Ejer: Anja Egede Frederiksen

Korrekturerfaring: 13 år

Alder: 38 år

Uddannelse: BA i eskimologi og lingvistik (sprogvidenskab), Københavns Universitet

Interesse: ord og alle sprog

Særlig evne: at øjne skønheden i detaljen

Modersmål: dansk

Grundigt kendskab til: engelsk mundtl.: amerikansk konversation. Engelsk skriftl.: akademisk niveau. Svensk

Er blevet undervist i: Engelsk, tysk, russisk, latin, vestgrønlandsk, central alaskan yup’ik

Har desuden kendskab til: Amerikansk tegnsprog, norsk

Medlem af:
Ja til sprog

CV:
http://www.linkedin.com/in/anjaegede


 
tidligere & nuværende arbejdspladser
 
Aviser: Politiken, Jyllands-Posten, Søndagsavisen
 
Tidsskrift: Økonomisk Ugebrev
 
Magasiner: boligmagasinet, Vores Børn, Woman, Euroman, Eurowoman, AGI, Alt om DATA, Datatid, T3, Windows Magasinet, Quality Magasinet, KULTURKIK, Københavner